rohloff top

Toen we eind jaren '90 op de fietsbeurs Eurobike het standje van Rohloff met daarop het protoype van de Rohloff naaf zagen (met bijhorende beschrijving waartoe de naaf in staat zou moeten zijn) dachten we: yeah, right!

Maar eigenlijk hoopten we oprecht dat Rohloff zijn beloftes kon waarmaken. We bestelden toen al, een dik jaar voor productie, een Rohloff Speedhub. Enkele van de trouwe Fietsen Koen klanten werden bereid gevonden om de Speehub in hun fiets te laten inbouwen en grondig te testen. Wat bleek: Rohloff kwam zijn beloftes na.

Nu, 15 jaar later zijn we nog even overtuigd fan van dit stuk techniek. Die eerste naaf hebben we trouwens nog steeds (nr 000626, ondertussen zit Rohloff al ergens aan naaf nr. 200.000) en zit nu in een van de fietsen van Olivier (Chef d'equipe). Wil je zelf ondervinden dat een Rohloff Speedhub met het aantal km's steeds beter wordt, geef dan maar eens een slinger aan de pedalen van Olivier's Bilenky.

We hebben alle mogelijke onderdelen op voorraad, alle onderhoud en eventuele herstellingen gebeuren "in huis". Wil je graag wat meer uitleg over deze bijzondere versnellingsnaaf, spring gerust eens binnen.
Website: Bart Venken